Nieuws

Fûgelwacht Aldwâld - Afscheid Sjoerd Hoekstra, Jitze Dijkstra neemt penningmeesterschap over

Met al het nieuws en de ontwikkelingen rondom het Cororna-virus lijkt het al weer een 'eeuwigheid' geleden. Toch is het nog maar twee weken terug, op vrijdag 13 maart 2020, dat de Fûgelwacht Aldwâld haar jaarlijkse ledenvergadering heeft gehouden in het mooie MFC Hústerwâld.

Als vereniging hadden we het geluk dat deze avond nog doorgang kon vinden. Hierna zijn de deuren van ons dorpshuis, als maatregel tegen verspreiding van het eerdergenoemde virus, 'op slot' gegaan en vooralsnog houdt die situatie nog wel even aan. Die wetenschap alleen al gaf deze avond een bijzonder tintje. En onder het motto....het kan nu nog, was de nazit dit jaar misschien juist daardoor wel extra gezellig.

Maar ook inhoudelijk was het een bijzondere avond. Zo hebben we op deze avond bestuurlijk afscheid genomen van Sjoerd Hoekstra. Sjoerd heeft ruim 20 jaar! als penningmeester op 'de winkel' gepast. In die periode zijn er mooie projecten gerealiseerd. Zoals de realisatie van een mobiele kijkhut (echt de eerste mobiele kijkhut van Friesland, in weerwil van wat andere verenigingen soms in de media roepen), de realisatie van een earrebarrenêst, de realisatie van een oeverzwaluwwand en nu, in het laatste bestuurlijke jaar van Sjoerd, staat ook de realisatie van een zwaluwtil al in 'de stokken'.

Als Fûgelwacht zijn we maar een kleine vereniging met zeer beperkte financiële middelen. Maar mede door het financiëel beleid en het aanboren van allerhande subsidies is het uiteindelijk iedere keer weer gelukt om het kostenplaatje rond te krijgen. Op de ledenvergadering is Sjoerd door voorzitter Dries Klaver uitdrukkelijk bedankt voor zijn werkzaamheden voor de vereniging. Onder applaus uit de zaal ontving hij een vleespakket van secretaris Jan Dijkstra.

De werkzaamheden van Sjoerd worden overgenomen nieuw gekozen bestuurslid Jitze Dijkstra. Aan hem en natuurlijk de rest van het bestuur de schone taak om het solide financiële beleid van de afgelopen jaren voort te zetten.

 

  

 

Lid worden van onze vogelwacht

Nu lid worden