Nieuws

Fûgelwacht Aldwâld - Afscheid van voorzitter Dries Klaver

Dries Klaver nam in 2001 het stokje, of eigenlijk de voorzittershamer, over van Tjipke de Vries. Ruim 21 jaar heeft hij aan het roer gestaan van de wacht. In deze periode is veel veranderd. Zoals de opkomst van de nazorgapp, de opkomst van beheersorganisaties (als It Kollumer Grien en de Noardelike Fryske Wâlden) en de rol van de BFVW en de lokale Fûgelwachten. Wat niet is veranderd is de liefde voor de vogels en de natuur en de inzet van nazorgers en boeren om de vogelstand op peil te houden.

In de ledenvergadering van 11 maart blikte Dries terug op een mooie tijd, maar nu, na ruim 2 decennia voorzitterschap is het, aldus Dries, "wel mooi geweest". Het voorzitterschap zal worden overgenomen door Tjeerd Germ Hiemstra. Hij overhandigde Dries een vleespakket, als blijk van waardering voor de jarenlange inzet. Dit werd bevestigd met een fors applaus vanuit de zaal. 

Met het aftreden van Dries kwam er ook weer een bestuursfunctie vrij. Nanne de Vries jr. is bereid gevonden zitting te nemen in het bestuur. Daarmee zijn alle bestuurfuncties weer ingevuld. Zijn aantreden werd eveneens met applaus vauit de zaal bevestigd. 

 

Lid worden van onze vogelwacht

Nu lid worden